~Tinggalkan link korang kat sini nanti i skodeng k~

Monday, September 20, 2010

..::seminggu berhari raya::..



**tiba-tiba hati aku terdetik nak buat entry tentang hari raya nih..
agak-agak seronok tak hari raya korang semua??
mesti ada seribu satu cerita kan..
yang kelakar,yang sedih,yang buat korang tersenyum...
aku pula sepanjang berhari raya kerja aku makan,makan dan makan...
kiranya aku dan makan macam kembar siam..
xboleh dipisahkan..^_^**

**bermula dengan raya pertama..
aku beraya di melaka (kampung ayah)..
aku dan family aku tak beraya kemana-mana pun...
sebabnya hampir semua adik-beradik ayah aku berkumpul di rumah nenek aku..
yang paling bestnya secara tiba-tiba hampir semua orang beratur tunggu turn nak masuk tandas..
aku pun tak tau kenapa semua orang punye perut berusaha nak mengeluarkan isinya..
lepas sorang,sorang masuk toilet..
sampai ade yang beratur kat luar..
kalau ade yang potong turn siap la...
insiden nih berlarutan sampai ke malam..
bak kata ayah aku, "nak sembahyang pon terpaksa berlari"
hahaha..punye la perut tu buat hal...**

**raya ke 2 aku balik ke negeri sembilan (kampung mak aku)...
happening sangat!!!!
sebab semua orang dah lama tak jumpe..
orang2 tua sibuk dengan cerita2 nostalgia..
orang muda2 buat2 dengar je la...
aku agak teruk juga kena buli dengan sepupu aku yang paling kecil..
huhuhu~
habis teruk aku kena tumbuk n tangan aku luka kena cubit dengan incik kenit 2...
haiiyaaa...
sabo je la...
lepas soalt zohor kitorang bergambar n mr.photognye incik kenit 2...**

~si kenit yang nakal~

**raya ke 3 aku balik ke rumah..
sampai je kat rumah aku terkejut tengok mr.hemohemo mati kering depan sangkar..
huhuhu~
aku berlari masuk ke dalam rumah sebab sedih..ngenggg~!!!
then kitorang semua kemas-kemas rumah yang dah kne tinggal walaupun tak sampai seminggu 2**

**raya ke 5 aku pergi beraya rumah kawan aku..
then kitorang keluar pergi jalan2 tanpa arah tujuan..
kemudian nak balik baru lah cari kek sempena birthday mak aku..
kitorang buat suprise party for my mommy...**

~muka orang yang tak de hala tuju~

**raya ke 8 incik pilot wannabe datang rumah (setelah beberapa jam aku tunggu)..
mula2 aku tak nak turun jumpa dia..( konon merajuk)
tapi akhirnya aku turun juga (rindu punya pasal *wink*)..
malam tu pulak aku pergi berjalan raya dengan kawan aku...
balik rumah teroz pengsan!!!!**

**raya k9 hari yang paling tak best untuk aku!!!!!!
sebab aku da kena balik U gara2 lambat beli tiket..
padan muka aku!!**

**pada yang masih beraya tu..
sudah-sudah la ye...(jelez!!)**

nota kaki: nak jumpa kamoo lagi..huhuhuhu~ T.T


2 comments:

Amirul Hadi said...

haaaa
kan best
hahaha
aku suka part pilot wannabe dtg rumah ko
hahaha

me^mYseLF_n_i said...

hahahaha..
ko ske sbb pilot wannabe dtg o aq mrjuk..
:p